Zondag 29 juni: Franse Dag

Om 13.00 uur was het dan zover, het bestuur en diverse buurtbewoners hadden het veld voorbereid op de eerste Franse Dag. Het weer was fantastisch en langzaam kwamen de buurtbewoners op het veld. Hier en daar waren nog wat afmeldingen en moest de leiding nog even het speelschema omgooien, maar dit was snel geregeld waardoor redelijk op tijd de eerste ballen over het veld vlogen.

De jeugd was zeer fanatiek en elke overwinning werd luid gevierd. De volwassenen deden niet onder voor de jeugd want ook hier werd zeer fanatiek gespeeld en menige overwinning werd ook uitbundig gevierd.

Tussen het gooien van de ballen door werd er heerlijk genoten van de Franse versnaperingen en drank, wat weer zorgde voor meer plezier en hier en daar wat baldadigheid.

Rond 14.45 uur werd de finale gespeeld voor de jeugd. De eerste finalist was overduidelijk, Jayden had 3 van de 4 partijtjes gewonnen. De tweede finalist werd bepaald door het aantal gescoorde punten, want Amadou en Dunel hadden allebei 2 van de 4 partijtjes gewonnen, Amadou had helaas net 2 punten minder gescoord dan zijn zus waardoor de finale ging tussen Dunel en Jayden. Tot en met het tweede spel was het maar 1 punt verschil maar het derde spel werd overtuigend gewonnen door Jayden en hij was dan ook de eerste Jeu de Boules kampioen van de buurt.

De finale van de volwassenen werd gespeeld door: Bram en Piet tegen Els en Jac. Ook hier ging het er spannend en vol fanatisme aan toe. Maar de uiteindelijke winnaars waren toch Bram en Piet. Zo zie je maar weer dat Jeu de Boules voor jong en oud is en dat oud zich prima kan weren!
De derde en vierde plek ging tussen Lonneke en Brian tegen Menno en Michel van Diepen na het eerste spel was het eigenlijk al duidelijk, Lonneke en Brian stonden 4-0 voor. In het tweede spel kwamen Menno en Michel van Diepen zeer goed terug en stonden lang op 5-0 voorsprong, maar de laatste bal van Brian maakte hier resoluut een einde aan en ging de winst met een totaal score van 5-0 naar Lonneke en Brian.

Namens het bestuur willen we alle deelnemers en helpende handjes hartelijk bedanken voor een geslaagde dag die volgens ons voor herhaling vatbaar is.

Voor de foto’s klik hier.
(let op de foto’s hebben even tijd nog om te laden, het zijn er nogal veel!)