Wheermolenmarkt 50 jaar

De wijk Wheermolen bestaat in 2017 gemiddeld zo’n 50 jaar. Om dat te vieren hebben wij als buurtvereniging De Vijfmaster samen met alle flatteams in de Wheermolen een grote zomermarkt georganiseerd.

Het was een zeer succesvolle viering van het 50jarig bestaan van de wijk. Met een zeer grote belangstelling en vele positieve reacties. Voor de foto’s klik hier.

Op zaterdag 1 juli 2017 van 13.00 uur tot 21.00 uur werd op 8 plaatsen in de wijk een markt gehouden. De markten ware “verbonden” met 5 oude paardentrams die de bezoekers gratis van de ene naar de andere markt brachten.

In totaal waren er 400 standplaatsen en kramen. De bewoners zelf vulden 150 van de kramen. Zij verkochten hun eigen 2e hands spullen. De overige kramen waren voor de commercie.

Naast de flatteams deden ook de ijs en skeelerclub, de modelbouwvereniging, Spurd, Clup Welzijn, winkelcentrum Makado, de diverse instellingen in Triton en de brandweer mee.

Per markt ware er verschillende onderdelen. Zo heeft elke markt enkele eetgelegenheden, koffieterrasjes, 2 oude ambachten en kindervermaak.

Het doel van deze markt was om de vele ouderen die in de wijk Wheermolen wonen naar “buiten” te krijgen en zich onder de mensen te begeven. Daarom ook de paardentrams. Het geeft sentiment, en, ondanks dat de afstanden van de markten onderling misschien hoogstens 600 mtr bedragen, is het zeker voor de ouderen veel makkelijker verplaatsen van markt naar markt. Ook de oude ambachten waren aanwezig.

Bij deze willen we graag ook de sponsoren danken: Boels, Gasservice NoordHolland, Hoveniersbedrijf Lageveen, SNS Bank, Kriti, Gemeente Purmerend, Vrienden van Purmerend, Abma Schreurs advocaten en notarissen, Mercuur Bouw, Penake Events en Resync.